Paschim Prasad (Mv)
David Tenenbaum
Povel Fridefors

Den bistra vinterkylan börjar avta och lördagen den tredje mars var det upplagt för en riktig fotbollslördag, med en temperatur som närmade sig nollgradigt. På förtjusande Överåsvallen, med en inramning som bestod av snödrivor och en man i långt skägg, skulle de glada pojkarna från Fröjdens Fotbollsklubb ta sig an IFK Trollhättan C. Ett motstånd som gjorde årets första riktiga träningsmatch, efter att man endast mött klubbens juniorlag i en internmatch och sedan förra veckans träningsmatch blev inställd. Till vardags spelar IFK Trollhättan C i en utvecklingsserie i Västergötland och såg fram emot att ta sig an lite nytt motstånd. Fröjdens å sin sida har börjat försäsongen bra med idel segrar efter de tre inledande matcherna, vilket bådar gott för självförtroendet och inför det stundande seriespelet.

Spel på Överåsvallen betyder inte bara spel på en snål uppgradering av den klassiska filtmattan, med tillhörande mattlagningar, utan även omklädningsrum som i praktiken borde användas av domarteam – alltså inte av fler personer. De glada pojkarna från Fröjdens intog omklädningsrummet med hull och hår, där det största samtalsämnet inför matchen var vilken av de tre benskyddsparen som herr Berggren skulle använda för att få ut sin fulla potential på matchen. I all iver så noterades det inte vilka det blev – således är just den frågan höjt i dunkel. Coach Darko ger tydliga order, innan laget går ut för uppvärmning, inför den fjärde träningsmatchen för året.

Mölndalsdomaren Adrian Hosseini hann inte blåsa igång spelet innan de vinröda ivriga ynglingarna Hansson och Rahimi spelat igång bollen. Nytt försök och matchen är igång. Fröjdens tar genast tag om både taktpinnen och spelet. Med ett lugnt och tryggt passningsspel med bra kombinationer gör hemmalaget det svårt för ett högt stående IFK. Naser Rahimi, som gjort mål i alla träningsmatcher hittills, verkar verkligen ha hittat både formen och sitt tröjnummer (11). I den nionde matchminuten springer sig Naser fri och på ett behärskat sätt placerar han in Fröjdens ledningsmål – fram till 1-0. Bara två minuter senare får den 14-åriga IFK-keepern kapitulera ännu en gång. Denna gång är det efter en nästintill förförisk hörna från Carl Agneman, som en helt ren Magnus Svantesson nickar i ribban. På den efterföljande returen är Sotenäs kommuns okrönte nickspecialist, Robin Berndtzen, framme och nickar in 2-0. Fröjdens trummar på och i den trettonde matchminuten är återigen Naser framme och placerar in 3-0. Efter den dryga kvarten så börjar tempot avta även om Fröjdens fortsätter att kontrollera matchen. I den 26:e minuten visar Naser att han inte bara kan springa förbi motståndarförsvarare utan även har akrobatiska egenskaper och framförallt skottkraft. Med en rungande hästespark volleyskjuter han in 4-0 och gör därmed sitt tredje mål för matchen! Innan första halvlek är avslutad hinner målglade Magnus Svantesson även med att göra 5-0.

Efter paus byts David Tenenbaum in som vänsterytter och Paschim Prasad tar plats i målet. Den senare ikläder sig en självlysande brandgul målvaktströja som hade gjort varenda arbetare på Vägverket djupt avundsjuk. I andra halvlek syns det att Fröjdens glada pojkar är nöjda med resultatet samtidigt som bortalaget börjat lära sig hur de ska formera sig för att undvika ett sjätte mål. Istället är det IFK som nästintill bjuds in i matchen när Fröjdens står för ett slarvigt agerande i eget straffområde, vilket leder till en straffspark för bortalaget. Paschim eller hans målvaktströja är nära att rädda straffen, men tyvärr är reduceringen ett faktum – fram till 5-1. Båda lagen mattas och matchen är relativt händelsefattig, bortsett från ett par vinröda chanser. Närmast är nyinbytte Povel Fridefors och målglade Magnus Svantesson, som sumpar ett friläge vardera. Istället är det spjutspetsen Naser Rahimi som skickar in sitt fjärde (!) mål för dagen, fram till 6-1. Ett resultat som står sig matchen ut, vilket betyder att Fröjdens segertåg fortsätter puttra på.

Avslutningsvis en bra genomförd match av Fröjdens, med bra passningsspel och kombinationsspel. I andra halvlek mattas spelet naturligt med tanke på resultatet. Samtliga glada pojkar i Fröjdens gör bra prestationer, men undertecknad väljer att framhäva planens fältherre Liess Chadi. Liess är som bekant ett av årets nyförvärv och under lördagen rörde han runt i grytan ordentligt med tekniska snurrnummer, fint kombinationsspel och inte minst som speldirigent med både fart och kraft. Ett nyförvärv att hålla koll på när seriespelet startar.

Härnäst står Bosna IF för motståndet, på bortaplan, nästa söndag 11/3 kl: 12.00. Väl mött då.

Målskyttar:
9’ Naser Rahimi (Fröjdens FK) 1-0
11’ Robin Berndtzen (Fröjdens FK) 2-0
13’ Naser Rahimi (Fröjdens FK) 3-0
26’ Naser Rahimi (Fröjdens FK) 4-0
39’ Magnus Svantesson (Fröjdens FK) 5-0
56’ Emin Berisa (IFK Trollhättan C) 5-1
68’ Naser Rahimi (Fröjdens FK) 6-1